Pensioen

Na alle inspanningen om uw bedrijf naar de top te brengen, komt een keer het moment dat u wilt stoppen met werken en van uw welverdiende pensioen te gaan genieten.

U werkt hard om de waarde van uw onderneming te verhogen. Wellicht gaat u er vanuit dat u later uw onderneming kunt verkopen en hier de rest van uw leven kunt genieten. Helaas is het zo dat maar weinig ondernemers hierin slagen. Daarom is het verstandig om ook naast uw bedrijf vermogen op te bouwen. Een eigen woning met overwaarde of zelfs zonder hypotheek kan hier onderdeel van zijn, maar er is veel meer mogelijk.

Hoe eerder u inzicht krijgt in uw pensioensituatie, hoe eerder u kunt bijsturen. Wij kunnen u hierbij helpen! Samen met onze erkende pensioenadviseur kunnen we inzicht krijgen in de huidige situatie.
Wat heeft u al goed geregeld en waar zitten nog eventuele tekorten? En misschien wilt u wel eerder stoppen met werken…
Door hier inzicht in te krijgen, kunnen wij met u doornemen welke stappen u kunt zetten om uw wensen voor later te realiseren.

Bent u geen ondernemer? Wij helpen ook particulieren met het in kaart brengen van hun persoonlijke situatie en het in duidelijk taal uitleggen welke mogelijkheden er zijn op pensioengebied.

Wacht niet te lang

Waarschijnlijk staat het onderwerp pensioen niet direct bovenaan uw prioriteitenlijstje. Maar.. het spookt wel regelmatig door uw hoofd. ‘Eigenlijk zou ik er eens iets aan moeten doen’ denkt u dan. De waan van alledag, en wellicht het onderwerp zelf, sturen deze gedachte weer weg.
Door er nu even wat tijd in te steken, doet u uzelf een groot plezier. Door nu een paar uurtjes te investeren in uw toekomstige inkomen, weet u wat u kunt verwachten. U heeft dan namelijk de nodige stappen genomen waardoor u er niet steeds meer aan hoeft te denken. Dat geeft rust!
En wellicht heeft u er nog wel plezier in ook. Wie weet staat u er beter voor dan u denkt en kunt u nu al beginnen met het maken van de mooie plannen voor later.

Wij brengen uw situatie in kaart

Samen met onze pensioenspecialist kunt u in kaart brengen wat u inmiddels al heeft opgebouwd. In Nederland is voor u al geregeld dat u recht heeft op een AOW-uitkering. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan. Dit kunnen wij op een eenvoudige manier aan u uitleggen.
Daarnaast heeft u in het verleden mogelijk via een werkgever al wat opgebouwd. Hoe veel is dit? Is dit pensioeninkomen een vast inkomen of gebaseerd op beleggingen? Hoeveel zekerheid heeft u met dit pensioeninkomen?
Ook is het mogelijk dat u zelf al iets heeft geregeld, misschien wel door middel van een lijfrente. Wat kunt u daar eigenlijk mee? Wij kunnen u alles uitleggen en voor u inzichtelijk maken wat er al is geregeld.
Mocht u dan nog een pensioentekort hebben, dan kunnen wij u informeren over de verschillende mogelijkheden om hier iets aan te doen. En die mogelijkheden zijn heel uitgebreid. Met onze expertise aan uw zijde, kunt u de juiste keuzes maken.

Bel ons voor een geheel vrijblijvend gesprek!

Wij hebben al meerdere ondernemers geholpen met hun vragen over hun pensioensituatie,
maar ook als particulier bent u bij ons van harte welkom!