Financiële planning

Als ondernemer is het als eerste zaak om een financiële buffer op te bouwen voor de af te dragen belasting. Bij iemand die in loondienst werkt wordt er automatisch inkomstenbelasting ingehouden, een ondernemer moet hier zelf voor zorgdragen. Daarom is het verstandig om standaard circa 30% van het inkomen opzij te zetten voor inkomstenbelasting.

Factureert u met btw? Houd er dan rekening mee dat u ieder kwartaal de verschuldigde btw moet afdragen. Het gebeurt regelmatig dat ondernemers hierdoor in de problemen komen. Zorg dat dit u niet overkomt.

Een financiële buffer komt ook van pas wanneer u niet werkt. Dit kan zijn wanneer u even niet wilt werken omdat u wilt genieten van een welverdiende vakantie, maar ook omdat u niet kunt werken vanwege bijvoorbeeld ziekte of zorg.

Heeft u voldoende financiële buffer en heeft u ook de investeringen gedaan die u wilde in de groei van uw onderneming? Dan wordt het wellicht tijd om aan uw financiële doelen te werken naast uw bedrijf.

Het is belangrijk om doelen te hebben. Een doel hebben zorgt dat je ergens voor gaat, dat je er aandacht aan besteedt om een resultaat te bereiken. Dit is natuurlijk ook belangrijk op het gebied van (persoonlijke) financiële planning.

In deze planning nemen we momenten op dat er vermogen of inkomen aanwezig moet zijn, zoals bijvoorbeeld de studie van een kind of het moment dat u wilt stoppen met werken.

Om vermogen of inkomen op te bouwen is het maar zelden voldoende om alleen te sparen. Beleggen is vaak een voor de hand liggende keuze. Beleggen kan een middel zijn om uw doelen te bereiken, het is geen doel op zich. Wij kunnen samen met u uw wensen en behoeften in kaart brengen.

Hou zelf controle

Met een gedegen financieel plan, waar u zelf of samen met uw partner aan werkt, behoudt u de regie over uw eigen financiële toekomst. Het houden van de regie is belangrijk voor een goede nachtrust. Dit onderwerp is immers te belangrijk om het aan toeval over te laten. Wij helpen u hier graag bij.

Onze expertise, uw voordeel

Onze consultant is gecertificeerd financieel analist. Samen met u brengt hij in kaart waar u nu staat en waar u naartoe wilt. Daarna stellen wij een plan op hoe u uw doelen kunt bereiken. Wij werken samen met een erkend pensioenadviseur, om ook al uw vragen op pensioengebied te kunnen beantwoorden .

Bel ons om te horen wat wij voor u kunnen betekenen.

Veel mensen gingen u voor om ondersteuning in te schakelen bij hun persoonlijke financiële planning.